İlaç Pompası Nedir? İlaç Pompası Çeşitleri Nelerdir?
Bahçesiyle uğraşmayı sevenlerin olmasa olmaz bahçe aletlerinden biri olarak ilaç pompalarını söyleyebiliriz. İlaç pompaları ile bahçenizde bulunan istenmeyen otlardan kolayca kurtulabilirsiniz. Bahçede kullanımın yanı sıra tarımsal üretim anlamında da ilaç pompaları kullanılır. İlaç pompası nedir, nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir gibi soruları yazımızda bulabilirsiniz.
İlaç Pompaları ile ilgili olarak ilk ele alacağımız nokta, tarımsal üretim alanı olabilir. Tarımsal üretimde verimi ve kaliteyi artırmak için bitkiye bazı bakım çalışmaları uygulanır. Bu çalışmalardan biri de ilaçlama çalışmalarıdır. İlaçlama çalışmaları, istenmeyen otlarla mücadele etmek için kullanılan tarımsal araçlarından bir tanesidir. Tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin karşılaştığı problemlerden bir tanesi istenmeyen otlardır. Bu otlar, üretimi yapılan bitkinin ihtiyaç duyduğu besini topraktan karşılamasına engel olur. Topraktan yeterli besini alamayan bitkilerin verimleri düşük olur. Verdikleri meyve sayısı az, meyvelerin nitelikleri ise eksik olur. Bu nedenle tarımsal üretim sürecinde çiftçilerimiz ilaçlama çalışması bu otlardan kurtularak bitkilerin verimlerini korumaya çalışır.
Tarımsal üretim alanında kullanılan ilaç pompalarının bir diğer kullanım amacı ise, bitki içindir. Üretimi yapılan bitki, çeşitli haşerelere ya da bitki hastalıklarına maruz kalabilir. Bitkiyi bu gibi durumlardan kurtarmak için ilaçlama çalışması yapılması gerekir. Gerekli tarımsal ilaçların kullanılması durumunda bitki, hastalıktan ya da haşerelerden kurtulur. Böylece verim oranı yükselir, daha kaliteli olur.
Tarımsal üretimin yanı sıra evimizin bahçesinde de ilaç pompalarını kullanabiliriz. Bahçemizde bulunan ancak istemediğimiz otlarla mücadele ederken İlaç Pompası kullanırız. Bu, istenmeyen otlarla mücadele etme yollarından bir tanesidir. Konunun daha net anlaşılması için ilaç pompasının detaylı tanımlamasını yapalım.
İlaç Pompası Ne İşe Yarar?
İlaçlama işleminin yapılabilmesi için üretilen sistematik bir mekanizmaya sahip aletleri genel olarak ilaç pompası ya da İlaçlama Makinesi olarak nitelendirebiliriz. İlaç pompası sayesinde, hazırlanan ilaç karışımı amacına uygun bir şekilde kullanılır. Bu amaç, istenmeyen ot, zararlı hayvan ya da bitki hastalığı olabilir. Bu bilgiden hareketle ilaç pompasının sadece bahçede ya da tarımsal üretimde kullanılmadığını ifade edebiliriz. Ayrıca ev içi ilaçlama işlemlerinde de ilaç pompası kullanabilirsiniz. İlaç pompası ile müdahale sonrasında, kısa süre içerisinde probleminizden kurtulabilirsiniz. Bu anlamda kullanım amacınıza göre kullanacağınız İlaç Pompası Modellerideğişebilir. Çünkü kullanım amacınıza uygun ilaç pompası kullanmamanız durumunda hem emek hem de ekonomik anlamda zarara uğrayabilirsiniz. Kısaca şu örnekle açıklayalım: ilaç pompanızın ilaç kapasitesi 5 litre olsun. Bu miktar ile ilaçlayacağınız alan daha sınırlı ve küçül olmalıdır. Daha geniş bir alan için kullanacağınız ilaç pompasının ilaç kapasitesi daha büyük olmalıdır. Aksi halde sürekli olarak ilaç takviyesi yapmanız gerekir.
Aynı işlemlerin sürekli yapılması sizi hem emek hem de zaman anlamında kayıp yaşamanıza sebep olur. Bu nedenle kullanım amacına göre sahip olduğunuz farklı ilaç pompası modelleri olabilir. Geniş kullanım alanı için büyük hazneli bir ilaç pompasına ihtiyaç duyarken, daha küçük alanlar için küçük hazneli bir ilaç pompası kullanabilirsiniz. Yazımının devamında ilaç pompası çeşitlerinden bahsedeceğiz.
İlaç Pompası Modelleri Nelerdir?
İlaçlama işlemi için amacına uygun olarak seçilen bir ilaç pompası modelini satın almalısınız. Bu nedenle ilk olarak kullanım amacınızı belirlemeli ve daha sonra kullanım amacınıza uygun bir İlaç Pompası Satın Almalısınız. Sitemizi incelediğinizde, üç farklı ilaç pompası çeşidi görebilirsiniz. Bu çeşitler;
Akülü ilaçlama pompası
Benzinli ilaçlama pompası
Sırt ilaçlama pompası
Yukarıda saydığımız her bir ilaçlama pompası modelleri aynı amaca hizmet etse de tercih sebebi olarak farklı modellere ayrılır.
Akülü İlaçlama Pompası
Akülü ilaçlama pompası, aynı zamanda şarjlı ilaç pompası olarak da ifade edilebilir. Akülü ilaçlama pompalarında hazırlanan ilaç, pompanın deposuna konur. Daha sonra aletin sahip olduğu mekanizma sayesinde hazırlanan ilaç, püskürtmeli bir şekilde çıkar ve hedef noktaya isabet eder. Akülü İlaçlama Pompası ya da makinesinin kullanım süresi akünün sahip olduğu şarj süresine eşdeğerdir. Sitemizi incelediğinizde farklı çalışması süresine ve farklı litre haznesine sahip akülü ilaçlama çeşitlerini inceleyebilirsiniz.
Sırtta kullanıma uygun akülü ilaç pompalarını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. Farklı marka ve kullanım özelliğine sahip akülü ilaçlama pompası ve diğer ilaçlama pompası modelleri Yapibahce.com’da sizleri bekliyor. Uygun İlaç Pompası Fiyatları için Yapı Bahçe'yi şimdi online ziyaret edebilirsiniz.
Benzinli İlaçlama Pompası
Sitemizde bulabileceğiniz bir diğer ilaçlama pompası modellerinden bir diğeri de benzinli ilaçlama pompasıdır. Benzinli İlaçlama Pompası, adından da anlaşılacağı gibi benzin maddesi ile çalışan modeldir. Akülü ilaçlama pompasının aksine benzin ihtiyacının giderilmesi durumunda uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Bu anlamda akülü ilaçlama pompalarından daha avantajlıdır. Akülü ilaçlama pompasının şarjının bitmesi durumunda tekrar kullanabilmek için akünün dolmasını beklemeniz gerekir.
Ancak benzinli ilaçlama pompasında bu gibi bir durumla karşılaşmazsanız. Yanınızda benzin olması durumunda ilaçlama işlemine uzun süre devam edebilirsiniz. Ancak her iki ilaçlama pompası modelinin avantaj sağladığı farklı durumlar da bulunur. Örneğin motorlu yapıları sayesinde ilacın daha uzağa püskürtülmesini sağlayabilirler. Nihayetinde ilaçlama işlemi için kullanılan ilaçlar kimyasal bileşenli olduğu için, ilaçlama işlemi yaparken sizden ne kadar uzak mesafede olursa bir o kadar iyi olacaktır.
Manuel Sırt Pompası
Diğer ilaçlama modellerinden farklı olarak motorlu bir yapıya sahip değildir. Bu nedenle insan gücüyle çalışmaya bağımlıdır. İnsan gücüne bağlı olduğu için emek açısından diğerlerinden daha fazla emek verilmesi gereken bir sırt pompa modelidir. Ancak pompanın sahip olduğu mekanizma sayesinde bu dezavantaj avantaja çevrilebilir. Manuel Sırt Pompası, bahçenizin bakım işlemlerinde, evinizi ilaçlarken ya da daha minimum çaplı işler için oldukça ideal olacaktır.